Vil du gerne sælge din brudekjole eller festkjole, eller har du den haft til salg længe uden, at der er kommet en køber forbi? Vi har samlet 5 typiske årsager til at din kjole stadig hænger i dit skab og fylder frem for at blive forvandlet til cool cash. Det er super ærgerligt ikke at få solgt, så læs med her og få gode og og fif til at sættes skub i salget.

1. Den er ikke renset
Selvom du ikke har spildt på kjolen og du ikke kan se, at den er beskidt, så er den det alligevel. Støv, snavs på slæbet, make-up og sved fra en hel dag sidder i kjolen, og det ønsker køber ikke at få med i handlen. Derudover er det de færreste, der ønsker at købe en kjole, hvis der er pletter på, for kan de gå af hvis de selv sender den til rens?

Hvis du ønsker at sælge din kjole, så send den til rens så hurtigt som muligt, så er der størst chance for at eventuelle pletter kan gå af. En rensning koster fra 400 kr. og op alt efter hvilken kjole, der er tale om. Hvis ikke du vil betale for rens, så skal du lave plads i prisen så køber selv kan gøre det.

2. Du glemmer vigtige detaljer om din kjole
Hvilke informationer søger du når du bruge køber en brugt kjole på nettet? Pris, størrelse, stand, og hvor kjolen befinder sig er vigtige ting at inkludere i dit opslag. Jo flere informationer du giver, jo lettere kan køberen tage et valg. Det er også en rigtig god idé at fortælle, hvorfor du selv faldt for f.eks. den brudekjole du sælger. Var det detaljerne, blonderne eller pasformen? Fortæl, så køber kan se hvor fantastisk det du sælger er, og detaljerne er med til at overbevise en køber om, hvorfor det lige er denne kjole, der får hende til at stråle.

Derudover er det en god idé at inkludere information om, hvor høj du selv er og evt. højden på de sko du havde på til kjolen. Så ved køber om hun skal have den lagt op eller ned før den passer. Du kan også med fordel oplyse, hvor i landet kjolen befinder sig og om du er villig til eventuelt at sende den med posten.

Skriv også mærke og modellen på kjolen i annoncen, så kan køber google kjolen og få flere billleder ligesom købere, der leder efter netop denne model hurtig vil finde din annonce via en googlesøgning.

3. Din pris er urealistisk
Du vil ikke sælge din drømmekjole for billigt og det kan alle forstå. Samtidig kan man desværre heller ikke forvente at få mere end 30-50% af købsprisen for en brugt kjole – det er de hårde og ubarmhjertige facts. Start gerne med en salgspris på 60-75% af købsprisen, så har du også lidt at handle af, for det er meget normalt, at der er en forhandling om prisen når tøjet er brugt, og så ender man typisk 10-20% lavere.

Hvis du sælger en designerkjole eller hvis din kjole er meget speciel, kan du godt sætte prisen lidt højt. Det er dog vigtigt, at du præsenterer alle de gode, unikke og smukke ting, der gør at kjolen kan koste det du forlanger for den. Hvis du inkluderer tilbehør som slør og skørt i salget, kan du også forsvare en højere salgspris.

Du skal ikke lade dig forstyrre af, at man i dag kan få nye kjoler til 5000 kr., hvilket vil være manges argument for at presse prisen på din kjole ned. Pris og kvalitet hænger sammen og en kjole til 18.000 vil være i bedre kvalitet og have flere (håndsyede) detaljer end en kjole til en fjerdel af prisen. De to kjoler ikke sammenlignes og kvinder, der vil have kvalitet vil også vide, at det er et kup at købe en kjole, der har kostet 18.000 fra ny til kun 9.000 kr. Det er et rigtig godt køb!

4. Du sælger den de forkerte steder
Der findes mange sider, hvor du kan sætte din brudekjole eller festkjole til salg, både på Facebook, og på forskellige hjemmesider. Fælles for disse steder er dog, at der mangler søgekriterier, så købere kan finde den rigtige størrelse, model og design, ligesom dine ting drukner i mængden og overskygges af andre brugte varer som plæneklipper og gamle vaser. Eller måske skal du bruge tid og energi på at “oppe” den på forskellige Facebook sider. Det er simpelthen besværligt.

SomethingOld.dk fokuserer vi kun på festtøj, og vi arbejder hele tiden på at gøre det lettere for købere og sælgere at finde hinanden. Derudover får du også vejledninger til, hvordan du bedst præsenterer dine varer som sælger, og hvordan du som køber finder netop den kjole, der passer dig.

5. Dine billeder er for dårlige
Du kender det godt selv, mørke billeder af en kjole, der hænger på en bøjle er sjældent lige dét, der får dig til at trykke køb. Præsentation er altafgørende og særligt når det handler om brugt tøj. Derfor er det vigtigt, at du bruger gode billeder med masser af lys, så din kjole og accessories virkelig kommer til deres ret. Brug gerne billeder fra din bryllupsdag, eller fra festen hvor du havde kjolen på. Hvis ikke du har nogle billeder, så tag kjolen på og få en veninde til at tage billeder af dig fra forskellige vinkler.

Undgå så vidt muligt at strege dit hoved ud, sættes smileys ind og lignende, hvis du ikke vil vise dit ansigt. Den eneste, der tænker over, at man kan se dit ansigt er dig, andre vil blot se det som en naturlig del af billedet, der bidrager til helheden. For mange streger og smileys forstyrrer billedet og tager fokus fra det du gerne vil sælge.

Hvis du virkelig ikke vil have dit ansigt på billedet, så brug eventuelt appen Touch Blur eller lignende, der slører dit ansigt på en diskret måde.

Få flere gode råd på vores blog.